2 dagars superfokusering 14-15/3

Det kändes som om gäddleken kommer igång vilken dag som helst nu och att denna helgen är den sista innan vi lämnar de gröna gäddisarna ifred så att de kan föröka sig i lugn och ro.

Nu skulle det minsann fiskas från tidiga morgonen till skymningen i två dagar.

Lördag 14/3.

Uppe i ottan och Viktor hämtade mig klockan sju och sedan var vi strax ute i skärgården med massor av fika för att inte tappa fiskesuget om gäddisarna skulle vara tröga. Vi satsade på massor av fisketid och minimala förflyttningar. Idag var det inte läge för improvisation utan bara fokus och nötning i bra vikar och deras närområde.

Det börjar fint och efter några timmar har vi fiskat bra och landat ett flertal gäddor över 80 cm. Det fortsätter i samma stil med bra hugg och många kontakter men metersgäddorna lyser med sin frånvaro. Vi ändrar taktik och flyttar oss utanför viken och fiskar på ca 3 meters djup. Vi driver sakta framåt och nu kommer hugget. Det är inte speciellt hårt eller dramatiskt. Gäddan känns inte så stor när den kommer in till båten. Viktor håvar den och efter en snabb vägning och mätning så är den faktiskt 101 cm lång och väger strax över 7 kilo.

Gädda101cm.

Jäkla härlig feeling i kroppen att landa en hyggligt stor gädda efter säker tusen kast under dagen. Mängdmässigt har det också gått bra, ca 50 gäddor har landats och ca 20 av dessa var mellan 80-93 cm. Vi är jättenöjda över dagen fiske!

Söndag 15/3

Samma upplägg som på lördagen, massor med fisketid och satsning på bättre fisk.

Söndagen börjar trögt och bara småkillar landas under massor av timmar medans solen lyser. Molnen rullar in och skymmer solen och vinden tilltar. Fisken blir aktiv och börjar hugga. Kanske inte som gårdagens rallyfiske men Viktor har en fin följare som han med säkerhet kan uppskatta att den är över metern!

Vi lägger massor av tid och byter beten ett flertal gånger men den är borta, attans  vad synd att den inte klev på och vi lämnar stället för att återkomma ett antal timmar senare.

Efter några timmars sniprace återkommer vi till bigpike stället för att göra ett nytt försök. Vi fiskar med Bigbandit som har visat sig vara betet för dagen och Viktor jerkar på. Jag fiskar i motsatt riktning men plötsligt hör jag ett plask intill båten och i ögonvrån ser jag sidan på en stor gädda som rullar sig för att undkomma krokningen. På en sekund är håven nere i vattnet och säkrar gäddan. Viktor fattar inte vad som har hänt, gäddan tog betet på kort lina precis inne vid båtkanten och någon drillning var det inte tal om. Jajjemen ännu en metersgädda är landad och denna ser lång och smal ut.

Gädda109cm.

Den är 109 cm lång och har en vikt av 8,7 kilo så visst är det en grann gäddmadame.

Vi fortsätter att fiska i några timmar till utan att lyckas överlista några större madamer och vi avslutar med ett leende på våra läppar. Vilka härliga dagar med två toppfiskar över metern och massor med hugg och kontakter.

Nu är vi röda och varma i ansiktet och riktigt trötta i kastarmen.

// Håkan&Viktor som är helt slutkörda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s