Det är bara att nöta på 28-29/3

Lördag 28/3

Under lördagen var jag upptagen med att tillverka ett nytt specialanpassat kastdäck till Bustern som ändå låg på land och väntade på att försäkringsärendet med den stulna båtmotorn skulle klaras upp. Motor och lås är beställda och kommer troligtvis under vecka 14. Jag fick hjälp med tillverkningen av en professionell smed och resultatet blev som jag hoppades på. Slutmontering med gångjärn till luckorna och lite annat återstår men visst kommer det att bli riktigt bra.

Kastdäck i durkplåt

Viktor tog kontakt med Jakob och hade turen att han tänkte fiska en stund under lördagen. Det var bara att möta upp honom vid hans båt.

Efter 4 kast så högg denna slips, en smal gädda på 101 cm. Vikten var bara strax över 6 kilo men det är alltid roligt med en riktig rivstart.

Smal 101:a

Efter detta så kom det upp några gäddisar till i det fina vårvädret.

Söndag 29/3

Viktors båt skulle sjösättas under morgontimmarna och sedan var det dags för ett gäddpass oavsett väder. Vi vaknade till hällregn och jag värmde upp med att kolla på när Team Leech fiskade gädda i Rügen samtidigt som morgonkaffet dracks upp innan det var tid att backa ned Viktors båt i Lyckebyån.

Allt gick smärtfritt och sedan åkte vi emot stället som vi vet kan hålla fina gäddor. Regnet öster ned. Vi driftar som vanligt och vägrar att ge upp trots bara några försiktiga pet och endast någon enstaka gädda landad, efter 4 timmar är vi ganska möra och Viktor är lite småsugen på att omgruppera. Jag tror fortfarande på ställen och efter att ha kollat på Rugenfisket så har jag snappat upp en kommentar som jag nu klämkäckt kläcker ur mig. ”From zero to hero is just a cast” och mot all förmodan så händer det. Lamt hugg men hon sitter fast och hon känns ganska fin.  Jajjemen dags för Viktor att håva.

Hon är tjock och riktigt grann i färgerna och stämningen är på topp när hon vägs och mäts. 104 cm lång och 8,6 kilo tung.

104:a 8,6 kg

Vissa dagar är det bara att nöta på och idag gav detta utdelning, fisket är trögt och vi har definitivt inget mängdfiske men vad gör väl det när gäddmadamen är fångad och återsatt.

// Håkan&Viktor

 

 

 

 

 

1 tanke på “Det är bara att nöta på 28-29/3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s