Både dåligt och bra fiske 5-6/4

 

Påsken hade kommit och även Willy var hemma i Lyckeby för att ha påsklov. Fiske stod på agendan men först var jag tvungen att fixa det sista med kastdäcket och spraymåla team loggan på båtmotorn. Jens alias Jenzzalures hjälpte mig med att printa och skära ut schablonen. Det blev kanon dock hade jag fel sprayteknik så det blev något kladdigt.

Motor med logga

Söndagens fiske vill vi helst glömma. Vi la all tid på fel ställen och fiskade troligtvis i vikar där leken redan hade börjat. Det var först efter 8 timmars fiske som vi hade några bättre kontakter och jag lyckades landa en gädda på 95 cm. Så är det ibland och det är bara att ta lärdom av detta och köra en annan rutt under söndagen.

Sagt och gjort, samling halv nio i båten och sedan iväg utåt mot förhoppningsvis några feta outlekta madamer. Efter en tråkig transportsträcka var vi framme vid första stoppet. Förhoppningarna var inte så höga efter gårdagens tröga fiske och det var kändes bra när första gäddan landades. Hon var grön och fin med en rund och härligt tjock mage. Ok här hade inte leken börjat och hoppet tändes på en bättre gädda under dagen.

Tre revanschsugna mannar manglar på i vattnet med sina noga utvalda beten. Och plötsligt så smäller det på något bättre. Jag håvar galant upp damen och den ser hyggligt stor ut. Den mäts upp till 98 cm och hon är i grym kondition. Hon är jättetjock och har en fin vikt av 9 kilo.

Gädda9kg

Tjock buk

Det känns som om vi har hittat en fläck med gäddor och vi flyttar oss försiktigt i sidled för att dammsuga området. Willy tar några 4 kilos gäddor innan det är dags för mig att greppa håven igen. Viktor har ett riktigt tungt hugg och gäddan ser definitivt ut att vara över metern. Gäddan säkras i håven och jag säger till Viktor att det kan vara en tia.

 

Gädda10,25Även denna madame är i fin kondition och det visar sig att hon är 107 cm lång och visst väger hon över 10, exakt 10,25 kilo. I can`t belive it som Trumman skulle ha sagt !

Vi är lite tagna över fångsten och fikar och pausar en stund innan det är tid för beterna att besöka vattnet. Vi flyttar oss inte utan fortsätter att nöta på och nu är kommer det ett dubbelhugg. Fantastiskt nu har gäddisarna vaknat till liv.

Dubbelhugg

Gäddorna återsätts snabbt och efter några väldigt korta förflyttningar så är det min tur att äntligen känna det karaktäristiska tyngre hugget. Hon är stark och tjurar en stund innan Willy håvar henne. Denna madam ser också väldigt grann ut. Dock endast 100 cm men med den utmärkta vikten av 9,2 kilo.

100 cm 9,2 kg

Jag är skakis i benen efter kampen och vi är grymt nöjda över hur dagen har utvecklat sig. Vi fiskar på en stund till innan vi kör hemåt över den lugna fjärden.

Vilken otrolig skillnad på fisket under söndagen och måndagen, det gäller att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt och att aldrig ge upp.

// Willy, Viktor&Håkan

4 tankar på “Både dåligt och bra fiske 5-6/4

  1. Bästa fiskesidan att följa.
    Tack för trevliga rapporter och grattis till alla fina fiskar.
    Nicke

  2. Grattis gubbar! Måste kännas sjukt gött när fisket lossnar! Jag och Peppe fick 70st på 2 dagar med endast en på 5.1kg som toppfisken. Men mängdfiske är ju kul det med! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s