Bålagäddorna uteblev 10/5

Efter några veckors uppehåll från gäddfisket av olika anledningar så tänkte vi först fiska under lördagen men efter SMHI:s prognos så valde vi att köra en heldag på söndagen istället.

Flera fina fångstrapporter från Björn Netteblad och andra duktiga Karlskronafiskare gjorde ju givetvis att vi satte ribban högt och målet för dagen var att lura upp några fina efterleksdamer. Allt såg riktigt bra ut när vi ankom till fångstplatsen. Hyggligt med vind och mulet. Faktiskt inte något att skylla på. Nu ska minsann gäddorna upp och vi räknade med brutala hugg så våra vanliga tafsar var utbytta mot långa titaniumtafsar från CWC.

Efter ca 10 minuters fiskande så landar jag dagens första, inget direkt hårt hugg och inte så stor heller men ändå en bra start. Det kan bara bli bättre tänkte vi. Det går trögt för oss och endast kontakter med snipor gör att vi omgrupperar. Tyvärr så finner vi inte de stora madamerna under dagen. Dagens hårdaste kamp uppstår då jag krokar en bamsig Brax i ryggen. Ha ha !!!

Braxen fångad i ryggen

Det blir ännu mera sugit när hydralpumpen till tiltningen av den stora motorn slutar att fungera och vi lyckas fastna med växelhuset i botten inne i en grundvik. Efter en del lirkande och handkraft kommer vi i alla fall loss och kan ta oss ut på djupare vatten.

Inte nog med att fisket gick dåligt, när vi närmar oss tilläggningsplatsen i Lyckebyån öppnar sig himlen och regnet riktigt vräker ned, allt blir totalt dyngblött och vi skrattar åt 2015 års sämsta fiskedag. Det är bara att ta nya tag och det positiva är att det kan bara bli bättre.

Håkan&Viktor Team Karlskronafiske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s