Kristi Himmelsfärdsdag 14/5

De flesta är lediga under Kristi Himmelsfärdsdag eller gökottan som den också kallas i folkmun. Enligt tradition så ska man gå upp tidigt för att gå ut i naturen och lyssna på göken som hoar i skogen. Jag hade dammat av fiskemoppen och laddat batteriet så att vespan skulle vara startklar inför förflyttningen till Viktors båt vid Pantarholmskajen.

Håkan och fiskemoppen

Vi tog sovmorgon och kom iväg med båten vid halv tio. Vi lyckades faktiskt höra göken hoa från skogen vid första fiskestoppet och det var ju otippat!

Vi har inga större förväntningar på superfiske eftersom SMHI har lovat solsken och riktigt varmt och härligt vårväder under dagen. Vi njuter av de varma solstrålana när vi vevar in våra beten och hoppas på hugg, huggen kommer inte så tätt och vi fångar mest ströfiskar innan det är dags att avnjuta en kanelbulle.

Kanelbulle

Efter kanelbullens uppiggande effekt ökar vinden och storleken gäddor blir större, tyvärr så hugger inte de lite bättre gäddorna. De vänder vid båtkanten till våran frustration.

Vi fiskar av en vik samtidigt med några av Gunnar Ahlströms (Pikestrike) fiskegäster och efter någon timmers nötande så sammanstrålar vi för att småprata lite. Även de har det lite småtrögt men talar om att de har haft ett bra fiske under veckan med några fina toppfiskar. De talar om att de kommer ifrån Belgien och har varit och fiskat i Karlskrona skärgård 5 gånger. De känner igen oss och berättar att de är trogna läsare av våran fiskeblogg. Det tycker vi är kul och hedrande. Tackar!!!

Belgare på besök

Kalle Myrstrand från Team Jolly Roger ringer och talar om att han har hittat receptet för dagen och har ett riktigt roligt fiske med stenhårda hugg och många kontakter. Tyvärr så smäller hans lina av vid ett bålahugg och ett Wolfcreek bete försvinner ner i djupet.

Hoppas kunna lägga upp en gästuppdatering från honon

Viktor och jag njuter av att bara vara på sjön och känner oss fullständigt nöjda och belåtna över 2015 års hittills skönaste fiskedag med fångst av näbbgädda som bonusfisk.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s