Abborre som bonusfisk 19/7

Söndag och dags för ett litet gäddpass. Idag skulle vi rasta Bustern eftersom vi hade tänkt fiska utomskärs då SMHI lovade svaga sydliga vindar efter klockan 12. Först provade vi några kanter som brukar leverera pigga sommargäddor medans vi väntade på att hämta upp Kalle Myrstrand från team Jolly Roger i Herrgårdsviken. Vinden mojnade inte utan snarare tilltog i styrka så vi valde att fiska runt kobbar och skär i mellanskärgåren i stället. Tre personer som fiskade med olika beten. Skulle detta påverka resultatet under dagen eller skulle gäddorna hugga på allt som rörde sig i vattnet. I vilket fall som helst så kändes det hett. Mulet och bra med vind. Jajjemensan nu ska det bändas gädda.

Jag nötte på med bumling som vanligt, Kalle använde sig av Wolfcreeek jerkbait och Viktor agnade med en mindre jigg.

Vi slungar våra beten i vindriktningen och kastar och kastar men huggen uteblir och endast strögäddor av mindre kaliber landas och det känns lite surt och konstigt.

Kalle med gädda

Dock piggas vi upp av en kalasfin abborre som attraheras av Viktors jigg. Den vägde 0,675 kg och är nu hans PB. Vi gratulerar honom och är förvånade över bonusfisken.

Nytt PB

Vi fortsätter i samma anda och visst landas det gäddor men det mesta är smått och det tar flera timmar innan en bättre fisk väljer att kliva på. Det är Viktors lilla jigg som lockar denna gädda till hugg. 90 cm lång och ca 5,5 kilo så är hon riktigt fin.

Sommarpike

Summa av kardemumma är att de flesta gäddor och två fina abborrar väljer den lilla jiggen framför Kalles jerkbait. Sämst fiskar jag med bumlingen som endast landar 3 gäddor under dagens gäddpass.

Tiden går väldigt fort trots att gäddorna är tröga och vi är ändå ganska nöjda över hur dagen har utvecklat sig. Riktigt kul med abborrar som bonusfiskar.

Håkan, Kalle&Viktor.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s