Vinden försvann 8/8

Under sommaren har vi inte varit ute och fiskat gädda speciellt mycket utan vi har försökt lära oss lite mer om hur man fångar abborre. Detta har gått ganska bra och vi har lyckats jigga upp några middagar. Inga monsterborrar men hyggliga matfiskar har det blivit.

matborre

Idag så var Viktor riktigt sugen på gäddjakt då vädret skulle vara ganska murrit och regnigt efter nattens åska. Han skickade sms som jag faktiskt hörde trots att jag inte hade stigit upp ännu. Ok bara att snabbt steka några ägg till fikan och ge sig av ut på sjön. Det regnar lite och blåser lite så det känns faktiskt riktigt bra när vi dänger iväg våra beten.

Jajjemen efter ca en halvtimmes fiskande så kliver det på en smal 90 cm gädda och vi känner oss nöjda. Kanske det finns någon ännu större?

90 pike

Vi hoppas på mera moln och grått väder men det motsatta händer, vinden avtar och solen tittar fram och det blir bålavarm. Puh av med jackor och tröjor för att fortsätta fiska. Fisket tvärdör och det känns totalt meningslöst att fiska vidare så vi beslutar oss för att köra en långtur i skärgården och njuta av solen och lugnet istället.

fridfullt

Hoppas på bättre väderprognos under nästa tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s