Kallt och svårfångade gäddor 5/3

Sista chansen för Willy att fånga någon bättre gädda under hans sportlov. I morgon är det dags att återvända till isarna i Värmland.

Prognosen såg i alla fall hyfsad ut med mulet väder och lite vind så vi var optimistiska när vi tuffade ut från Lyckebyån. Vi var lite vilse om var vi skulle åka och var vi skulle lägga mest tid.

Riktigt grunt i någon vassvik eller kanske något djupare, vind eller läsida ja så många val och så många ställen att välja på. Det fick bli en blandad kompott med lite olika fångsplatser under dagen.

Ganska snart landas den första gäddan, en liten snipa biter på en McRubber junior o det känns bra. Vi dänger på. Kontakter och hugg uteblir men Willy landar troligtvis den smalaste fisken 2016. Ha ha.

Fiskben

Vi lämnar snipstället och åker vidare i skärgården och stannar för att fiska i en större vik. Här kan vi se och vinka till andra gäddfiskare som också hoppas på någon stor madame.

Fisket är trögt och vinden är kall men vi ger inte upp i första taget. Jag fångar ingen fisk och känner mig hopplöst uttråkad. Viktor har i alla fall fångat tre och Willy har haft en hygglig följare.

Frusen

Nya omgrupperingar och äntligen hittar vi några fläckar som levererar, tyvärr inga monster men ändå två gäddor strax under 90 cm.

88 cm

Klockan närmar sig tre och vi är frusna och kalla och hela team Karlskronafiske har en större längtan till den varma duschen än att fiska.

Tack å hej leverpastej // Håkan Viktor&Willy

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s