Avslappnat gäddfiske 27/2

Två veckor har passerat sedan min fantastiska drömgädda landades i Rügen och jag har nästan hunnit smälta upplevelsen som Kalle och jag hade förmånen att dela ute i det tyska vattnet.

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och ut och bända gäddor i Karlskronas skärgård tillsammans med Willy och den nu nästan kurerade Viktor.

Riktigt kallt under natten och isen låg på fjärden utanför Lyckebyån när vi sakta passerade länsman vid 10 tiden. Det kändes som om det skulle bli svårt att lura upp några gäddor över huvud taget. Efter tankning så beslutade vi oss för att fiska grunt, det visade sig att det var fler än vi som var inne på denna bana. Det var faktiskt riktigt familjärt i vikarna som besöktes under dagen. Ett flertal andra båtar var ute i den soliga februaridagen med samma intensiva önskan om att fånga mördargäddan.

Vi såg massor av gäddpuffar och skyggande gäddor då vi sakta driftfiskade men kontakterna och landade gäddor var få. Gäddorna ville inte attackera våra beten utan följde mest med in till båten för att sedan vika av.

Viktor fångade dagens största gädda på 90 cm och kände sig nöjd över detta och jag kände mig alldeles tillfreds med att bara vara ute på sjön och känna lite snipsprattel.

Februarigädda

Vi fångade 11 gäddor tillsammans och det ska vi säkert vara nöjda över. Det är inte bara att åka ut och alltid ha superbra fiske.

Tack å hej leverpastej Håkan, Viktor&Willy.

 

 

1 tanke på “Avslappnat gäddfiske 27/2

  1. Isen ligger tjock här uppe i Norrbotten i Piteå..åkte spark på isen i torsdags :(Man kan ju bli avundsjuk för mindre….öppet vatten i februari för er…nästan gäddfiske året om ju.LÅÅÅÅNG säsong.VÅRAN säsong börjar väl i början av maj…..Biter ihop och säljer av lite beten då man har alldeles för mycket efter 30 års fiske. OM det är intressant,kika länken med betena på Tradera.Imorgon är sista dagen för ett 40 tal fina beten. http://www.tradera.com/profile/items/3797801/kimmolordi Skitfiske / Kimmo Korpi

    Date: Sat, 27 Feb 2016 21:10:06 +0000 To: korpi6@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s