Snabbvisit av Forshagakillarna 20-21/2

Willy och hans rumskompisar Emil och Linus var trötta på is och snö uppe i kalla Värmland och Forshaga. Ett litet filmprojekt lockade killarna till den nästan isfria skärgården i Karlskrona.

De kom strax efter 16 tiden på fredagen och vi hjälptes åt att sjösätta Bustern. Detta gick smärtfritt som vanligt. Jag skickade med Willy Preemkortet för att fylla upp tanken innan de korsade fjärden för att lägga till vid bryggan på Skällenäs då de tänkte tillbringa helgen i stugan.

Lördag 20/2

Pigga och alerta var de ute i östra skärgården redan vid 8-tiden. Det blåste ganska mycket och på vissa ställen var det relativt svårfiskat. Snipor landades och det svårt att hitta de bättre exemplaren. Killarna nötte på och valde att avbryta när snöblandat regn öste över dem.

Väl tillbaka i stugan så var det bara till att hänga upp kläderna på tork så gott det gick och trycka igång avfuktaren. Därefter en runda till Senorens livs för att handla några smarriga grillade kycklingar. Efter kyckling med pommes och bearnaisesås var alla trötta och sega och det var skönt att bara skrota framför TV:n.

Söndag 21/2

Ingen rast eller vila utan upp i ottan för ännu ett pass, och en ny dag med nya utmaningar. Efter en längre förflyttning så är det dags att kasta ut beterna i vattnet. Förhoppningarna grusas efter några timmars fiskande med bara smågäddor landade. En längre omgruppering och nu hamnar de rätt. Gott om kontaker och dubbelhugg och nu landas dagens längsta fisk. 97cm av Willy och Emils fina 83:a.

Dubbelhugg

Fisket är kul och kontakterna många men försiktiga. Strax innan det är dags att återvända mot Lyckebyån så kommer ännu en hygglig gädda upp i båten för fotografering. Nu är det Emils tur. En fin gädda på 93 cm.

93cm

Fisket har helt klart varit bättre under söndagen, ett dussin gäddisar samt några lite bättre gäddor gör att killarna känner sig ganska nöjda.

Willy, Emil& Linus

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s