Kanske sista rycket innan gäddornas lek 19/3

Äntligen lördag och en riktig heldag i skärgården. Vi hade bestämt att verkligen satsa och lägga en hel del tid på sjön. Vi lämnade Lyckebyån redan 07:15. Morgonen var härlig. Lite småkyligt och lågvatten men solen värmde lite och våran målsättning för dagen var att landa en metersgädda. Detta är ju lättare sagt än gjort men nu skulle ett seriöst försök göras.

Vi la mycket tid på att försöka lokalisera gäddorna och det gick timmar innan första gäddisen landades.

Vi fiskade från 0,5 meter till ca 3 meters djup med varierat resultat. Vi fiskade även på läsidor och platser där vinden låg på. Många småsnipor på det grunda och de lite större valde att stå djupare. Det kändes nästan som om leken redan var igång på det grunda där solen låg på. Temperaturen i grundpartierna var redan uppe i nästan 7 grader.

Vi kämpade på och som en blixt från en klar himmel kommer äntligen mördarhugget på Viktors spö. Jag tyder spöböjet direkt och vevar snabbt upp mitt bete och greppar håven.

Jajjemen vi har inte fel när hon kommer närmare båten, hon är riktigt stor och bred. Hmm kan det vara en tia säger jag till Viktor när jag pillar bort betet ur håven.

Allt går lugn och fint till förutom att Viktors finger har sargats när han lyfter upp henne ur håven och blöder ymnigt.

Sanningens minut har kommit och nu ligger hon på mätbrädan och vågen är redo att användas. 105 cm lång med en vikt av 9,1 kilo är hon underbar när vi njuter av henne i solskenet.

Gäddgos

Viktor är så värd detta efter motgångarna i Rügen och vi känner oss upprymda och glada över fångsten.

105 cm

9,1 kg

Vi fortsätter att nöta fram till ett tiden då det kurrar i magarna och det är tid att tända grillen. Givetvis lämnas inget åt slumpen och efter 30 minuters solande på kastdäcket är de godaste burgarna klara att smaskas upp.

Grillmästaren

Nygrillade burgare i rostade Maxbröd med dressing, tomat, lök ock ketchup. Jepp livet är härligt.

Goda burgare

Mätta och belåtna fortsätter vi jakten på ännu en meterspike. Nu går det trögt och vi landar endast snipor. Efter några omgrupperingar så väljer vi att avsluta och åka hemåt. Klockan har faktiskt hunnit bli halv sex när vi förtöjer båten i ån så det har varit ett riktigt bra långpass.

// Viktor&Håkan

 

 

 

 

2 tankar på “Kanske sista rycket innan gäddornas lek 19/3

  1. Härligt Viktor! Den var du allt värd efter din klena insats i Rügen! Haha!
    Riktigt grann dam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s