Good and bad fishing 24-25/3

Efter några dagars hektiskt storstadsliv i London tillsammans med fru Björk var det riktigt skönt med semester även skärtorsdagen. Viktor hade också ledigt så när vinden visade sig vid elvatiden var vi också ute på sjön.

Vi valde att börja i östra skärgården för att under dagen sakta men säkert fiska oss hemåt Lyckeby.

Som alltid är det svårt att lokalisera var fiskarna kan tänkas finnas och vara huggvilliga. Så var det även idag. Viktor valde att fiska jerkbait. BigBandit pumpade han på med under dagen och bytte inte bete en endaste gång. Jag däremot är en riktig betesbytare och använde mig av shadar i varierande storlekar under dagen.

Zick Zackbetet levererade överlägset flest gäddor och även toppfisken togs på den klassiska banditen.

Vi fick hyggligt med fisk på de flesta ställerna men de mesta var små och vi saknade de bättre gäddorna mellan 85-100 cm. Vid fyratiden hamnar vi rätt och nu kan vi se massor med puffar och har även några fina följen. Det känns riktigt hett och vi lägger våra sista timmar här tills det mörknar.

Satsningen går hem och ett flertal fiskar mellan 90 och 95 cm landats och nu är det bara madamen som saknas som grädde på moset.

Banditen sveper ytligt över området och ythugget kommer – jag ser plasket och bedömer att det är ännu en gädda av mindre kaliber. Viktor tror att den är bättre men jag bara dissar honom och säger att det bara är en felkrokad snipa och skrattar.

Nu visar det sig att jag har fel. Jag ser ryggfenan och det är nu dags för mig att snabbt ta in betet och greppa håven. Betet lossnar direkt i nätet när hon är säkrad. Hon är riktigt fin. Inte speciellt lång men hon är tjock och tung, kanske till och med en 10:a.

103 cm lång och det saknas 200 gram för att hon ska väga 10 kg. Grattis Viktor till ännu en praktdam.

103cm

97 cm

Efter fotograferingen och vägningen fortsätter vi att köra på och vi har faktisk kontakt med ytterligare bra fiskar som vi tyvärr inte lyckas drilla in till båtkanten.

Långfredag.

Nu uppe i ottan och ute på sjön redan 07:30 och vi väljer att åka mot kända gäddställen. Det är flera som har samma tankar som oss och vi är inte först, och under morgontimmarna kan vi se en hel del båtar med taggade pikehunters.

Fisket suger för oss och vi byter både djup och plats ett flertal gånger under dagen. Inget hjälper utan bara gäddgodis väljer att kliva på.

Smått, smått och åter smått men plötsligt råkar jag träffa något större i huvudet. Inget gigantiskt men ändå en 97:a med massa iglar på ryggen kommer upp. Gött – äntligen en något bättre strögädda uppe.

97 cm

Visst är det en strögädda efter detta är det samma visa igen. Smått, smått, smått.

Vi avbryter och är hemma vid 14:30 och hoppas att nästa pass tillsammans med Martin från Team Predatorfiske på söndag kommer att bli bättre.

// Håkan&Viktor

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s