Första efterlekspasset 30/4

Efter nästan en månads fiskeuppehåll för att lämna de lekande gäddorna i fred trodde vi att de flesta gäddor var urlekta och hungriga. Fortfarande ganska kallt i vattnet bara mellan 9 och tio grader. Vi misstänkte att det knappast kan bli något eldoradofiske utan gäddfisket kommer vara ganska trögt.

Misstankarna blev till sanning och förflyttningarna många och det dröjde ca 2 timmar innan första gäddan landades. Kul med sprattel i alla fall. Lillkillen krokas av i vattenytan och vi fortsätter att nöta på och ännu en timme passerar utan några kontakter.

Efter ännu en förflyttning nyper det till på mitt bete och några sekunder senare har även Viktor spöböj. Otroligt med dubbelhugg efter så lång tid av lamt fiske.

Viktors gädda är riktigt hygglig, välmående och fin med några mörtar i magen. Vi mäter henne till 93 cm. Min är strax över 80.

93 cm

Nu är vi lite mera peppade och nöter på fokuserat och efter ca en kvart smackar det på ett bra hugg hos mig. Hon är riktigt arg och stark och inte alls medgörlig. Efter en stund vinner jag kampen och Viktor håvar henne bra och betet lossnar ur munnen så fort hon är säkrad i nätet. Större och längre än den förra men inte riktigt metern. (97 cm)

97 cmVi äter upp den sista fikan innan det är dags att prova några ställen till innan vi avbryter. Ett intressant och uppfriskande fiskepass kanske något kortare än vad vi är vana vid.

Trots allt så är vi riktigt nöjda över resultatet under dagen. Mängdmässigt var resultatet skralt med endast 10 landade gäddor, 5 av gäddorna var över 80 cm och toppfisken mätte 97 cm. Ett helt ok fiskepass i den sköna vårsolen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s