Riktigt tidig morgontur 7/5

Långhelg för Willy så han beslutade sig för att komma med tåget från Karlstad då gäddornas lek precis hade börjat i området kring Deje. Han hoppades givetvis på ett brutalt efterleksfiske i Karlskronas skärgård. Vädrets makter var inte med oss gäddfiskare med en glödande varm sol och ganska lite vind. Vi var ute en snabbrunda under torsdagen och hade ett riktigt dåligt fiske med endast 1 gädda landad.

Med dessa förutsättningar så tänkte vi att gäddorna kanske skulle vara hungriga riktigt tidigt på morgonen när solen går upp och ytvattnet inte är så uppvärmt.

Sagt och gjort, vi var ute på sjön strax innan klockan 4 på morgonen och kastade de första shadjiggarna i plurret innan solen hade gått upp. Det var rått och kallt och det hade varit skönt med en tjocktröja till under overallen.

Inte ett pet på första stoppet och när solen sakta gick upp förflyttade vi oss.

Soluppgång

Vi fiskade på under de kalla morgontimmarna och vi frös rejält om händerna och kroppen. Det var tillråga stendött i pölen som vi fiskade i och det var skönt när klockan närmade sig 7 och solen började tina upp oss.

Detta gillade även gäddorna och nu landas dagen första gädda av Willly. En välmatad 86:a. Vi fortsätter att kämpa på och nu går det bättre. Inget superfiske men hyggligt med följare och vissa kan inte motstå att hugga. Huggen är hårda och gäddorna starka.

Morgonlandad 86:a

Runt 10 tiden hittar vi en liten fläck med riktigt huggvilliga gäddor som tar beterna i ytan och vi riktigt njuter av brutala ythugg och gyllengröna torpeder. Willy landar dagen längsta gädda på 88 cm. Även denna är i fin kondition.

Solskimrande gädda 88 cm

Vi avbryter med ett leende på läpparna när huggen avtar och åker mot Lyckebyån. Härligt av avsluta när man har haft en riktig kort men intensiv toppning av morgonens omväxlande fisketur.

// Håkan&Willy

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s