SM Kvaltävling i Karlskrona 5/6 2016

Dags för kvaltävling i Karlskrona. Denna gång är det ett rekordstort startfält med hela 75 team på plats.

Sportfishmasterprylar

Solen skiner och vädret är riktigt härlig då vi kommer med båten till bryggan utanför Scandic inför den gemensamma starten och kaptensmötet med Niklas. Lite skönt snack med duktiga sportfiskare innan tävlingsledningen berättade om reglerna inför dagens fiske.

Ola,Johan,Willy,Hallon

Mannarna från Tingsryd

Fota gäddan på rätt sätt, krav på flytväst, rätt tid och datum i kameran, hur gäddan skall rapporteras in med sms och annat smått och gått. Niklas är tydlig och rättvis och detta medför faktiskt att ett tysk lag blir diskvalificerat, gäddorna ligger på fel håll i mätbrädan vid fotograferandet. Bäst att följa reglerna till punk och pricka.

Den gemensamma starten uteblir så alla sportfiskare släpps iväg från morgonmötet och innan någon har fattad det är vi redan ute på fjärden mot första stoppet.

Vi lägger ca en timme på förstastoppet och självförtroendet är bra då ett par snipor och en 85:a har landats.

Vi hade hoppats på denna start och nu fortsätter färden mot ställen där vi tror att det kan finnas gäddor i 90 cm klassen. Vi är inte själva då vi anländer till fiskeplatsen utan kan se andra båtar på håll. Hmm vi undrar om spotsen redan är sönderfiskade.

Det verkar som om detta är fallet.  Viktor tycker att vi skall omgruppera men vi beslutar oss för ytterligare 5 kast var.

Bam!!! nu köttar det på hos mig och med plasket i ytan kan jag direkt säga att det kommer att bli en förbättring av resultatet.

Pang och smack i backen!!! medans min gädda ligger i håven lurar Willy en 84:a till hugg som han är tvungen att handlanda.

Åhh så skönt nu har vi 5 mätbara fiskar och 3 är riktigt fina tävlingsfiskar. 90, 85, 84 cm.

Dubbelhugg

Vi fiskar vidare i området en stund innan vi avbryter för nya förflyttningar. Vi noterar på liveuppdateringen att Team Under Ytan fiskar bra och leder nu tävlingen. Vi behöver definitivt landa några 90-fiskar för att hålla oss kvar i toppen.

Ännu ett nytt punktställe. Vi ankrar upp och likt tre outröttliga robotar slungas våra beten iväg. Jajjemen ännu en gång väljer gäddan mitt bete. Gäddan är på hyggliga 82 cm. Efter en snabb fotosession så bålar jag iväg betet igen.

Bam!!!  Nu smackar det på igen.

Jag känner direkt att detta är ännu en uppgradering av vårat resultat och när gäddan klyver vattenytan i en yster taildans så är vi säkra på att den är över 90 cm.

När hon närmar sig håven för första gången bedömer jag den till en metersgädda. Tyvärr bråkar hon och vill inte komma upp. Haspelrullen tjuter då hon går iväg. Viktor peppar och lugnar ner mig och Willy står lugnt och stabil och är beredd med håven.

Jag drillar henne närmare. När båtkanten närmar sig går hon under båten och böjer spöt från korkhandtaget och uppåt. Puh – hon är fortfarande kvar och efter några rusningar till är hon säkrad i nätet.

Hon är så stor och fin kanske det är en tia säger vi när hon ligger och skvalpar och tar igen sig i håven. Jag är i chock och har pump i armarna och benen skakar.

Längden är bra, hela 109 cm och det är inget fel på konditionen heller. Hon vägs till 11,1 kilo och hela teamet är brutalt glada och vrålar ut i skärgården.

109 cm och 11,1kg

109 cm

Efter detta har vi faktisk chans till seger men vi ser att Team Bulk också fiskar bra och närmar sig med stormsteg. Vi fortsätter enligt planen. Kontakterna är få men efter några timmars idogt kastande landar Viktor en 92:a. Såja nu känns det bra. Och vi tror att vi kommer att hamna topp tre med våra infiskade 461 cm.

Vi har följt våran plan och magkänsla och gjort vårat bästa.  Vi plöjer genom skärgården emot Scandic där Niklas ser till att alla mätbrädor blir fint rengjorda innan de återlämnas.

Mätbrädortvätt

Medans vi väntar på  det slutgiltiga resultatet passar jag på att njuta och fira 10+ gäddan med några kalla öl.

10+ öl

Vi hamnar på andra plats efter duktiga Team Bulk.

Team Bulk

Längsta gäddan har jag landat och får komma fram och hämta ett SM bete och en T-shirt.

Seger

Vi tackar Niklas, tävlingsledningen och sponsorer till en bra och fint genomförd tävling. Vi är väldigt nöjda och glada över vårat resultat och placering, nu laddar vi om och ser fram emot SM finalen i höst. 

Håkan, Willy&Viktor

 

 

1 tanke på “SM Kvaltävling i Karlskrona 5/6 2016

  1. Gz Håkan å Willy å Viktor. Vilka fina gäddor! De e inte SM-klass de e världsklass!

    Lillelars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s