Litet kvällspass 10/6

Det kändes bara skönt att komma ut en sväng i skärgården för att försöka få några stenhårda sommarhugg. Idag fick vi sällskap av Casper från Örebro som gör sin praktik på Dragsö camping. Han går på ForshagaAkademin i årskurs ett.

Vi hämtade honom på Dragsös brygga i Borgmästarfjärden klockan fem och sedan begav vi oss utåt i mellanskärgården. SMHI:s prognos stämde dåligt då de hade lovat sydvästliga vindar och mulet, vi gav oss iväg i strålande solsken och nordlig vind. Jag hade förväntat mig att det skulle hugga relativt snabbt men så var det inte. Huggen uteblev och vinden mojnade totalt innan det kom ett riktigt skyfall som nästan dränkte oss. Även vinden tilltog och jag landar dagens första gädda. En liten kille på 78 cm krokades snabbt av och återsattes.

Efter regn kommer solsken och nu uppenbarades en riktigt praktfull regnbåge.

Regnbåge

Den kraftiga vinden från norr fick fart på gäddorna under några korta ögonblick och nu får Willy och jag ett dubbelhugg. Dessa killar är riktigt små.

Vinden avtar lika fort som den kom och nu är det riktigt trögt och det är ganska kallt i luften. Ett sista stopp längs en kant ger äntligen Casper en sommargädda. Den är riktigt fin i färgerna och i bra kondition.

Casper

Det kurrar i våra magar och det är dags att avsluta för att åka hemåt och smörja kråset med fredagstacos. Mums vad gott.

Willy, Casper&Håkan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s