Sommarborrar 4-5 Juli

Sommar sol och äntligen semester. Willy var under måndag och tisdag ledig från arbetet på Dragsö Camping så vad vore bättre än att bo i sommarstugan några nätter och försöka fånga några matabborrar.

Vädret var omväxlande och blåsigt men vi bestämde oss för att prioritera abborrana framför snabba och hårda gäddhugg.

Det var svårt att känna när jiggen dunsade i botten på grund av vinden men jag räknade och vevade och trixade med spöt, ganska snart gav detta resultat och nollan var spräckt. Hoppet infann sig att det skulle kunna bli abborremiddag bara vi lyckas få några större exemplar.

Det gick trögt och bara småabborrar nappade och någon liten gäddkille så det fick bli en dubbel deluxe burgare Håkanstyle på högrevskött istället.

Goda burgare

Vi somnade sött framåt tolvtiden mätta och belåtna.

Efter en natts god sömn och några frallor från Andréns bageri på Sturkö var vi ute på fjärden igen för mera abborrejakt.

Även idag så gick det trögt. Willy hade hugg och kontakter men det var bara gäddor som var intresserade. Efter 4 landade gäddor och avbitna tafsar åkte vi mot nya abborreställen.

gäddpojke

Även här var det trögt men efter timmars av jiggande högg det några abborrar till slut. Vi slarvade bort två matabborrar vid båtkanten strax innan landning så vår skörd för dagen var två hyggliga i båten. Den största var 35 cm och vägde 602 gram.

600 gram borre

Jag fjällade dom och fyllde dom med en röra bestående av salt, dijonsenap, gräslök och citron. Packade dom i ett foliepaket och sedan på grillen i 15 minuter.

Grillade borrar

Detta smakade gott men det var ganska mycket pill med att äta abborreköttet utan att få hela munnen full med ben.

// Willy&Håkan

 

1 tanke på “Sommarborrar 4-5 Juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s