Lite sensommarfiske 14/8

Väldigt länge sedan jag var ute på sjön för att fånga gädda, mest på grund av det fina vädret som har varit i Karlskrona under min semester. Nu har jag redan jobbat 2 veckor och det känns i luften på morgonen att hösten närmar sig.

Willy har fiskar varje vecka under torsdagarna då han har hjälpt Daniel under Dragsös arrangerade gäddfisketurer, (Gäddsafari) så han har ju haft lite sprattel i linan i alla fall.

Han och Viktor har också varit ute på ett snabbpass då väder och vindar kändes bra för att storgäddan skulle hugga. De trodde rätt och vid detta tillfälle landade Willy en mager 103:a. Kul med en meterspike!

Willy med smal 103:a

Willy var ledig från jobbet under söndagen och vi bestämde sent på lördagskvällen för  att köra ett gäddpass, hyggliga vindar och lite mulet så det kändes relativt hett.

Först fylla upp bensintanken på Preem där vi träffade ett gäng gäddfiskare från Norrköping som tänkte kolla till Karlskronas skärgård inför SM finalen som går av stapeln 21/10.

Vi valde att fiska mest i mellanskärgården på vindsidan men det var ganska svårfiskat då det var nödvändigt att använda den tunga blyplätten på 10 kilo för att inte driva in på land. Ganska trögt fiske med relativt lama hugg och kontakter. Jag lyckades i alla fall landa grann gädda på 91 cm.

Sommargädda

Efter denna typ av fiske åkte vi närmare fastlandet där det inte blåste vitingar. Tvärdött !inte några följare och huggen lyste med sin frånvaro. Plötsligt lite sprattel, Jippie det kändes som en abborre men det var det inte. Troligtvis den minsta gäddan som har landats i båten hade bitit på mitt  bete. Även små gäddor blir stora så efter fotografering så återsattes givetvis lillan.

Lillan

Det känns hetare med några trevliga abborrpass efter jobbet i stället för att leta efter gäddor, de får nog vara ifred för oss under hela augusti.

Tack Å hej Leverpastej Håkan&Willy

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s