Nytt höstgear 27/8

Vädret forsätter att vara extremt fint, sommartemperaturer i både luft och vatten och det är härligt. Efter en heldag tillsammans med fru Björk på Kallingedagen där vi hjälpte en bekant med att sälja honung kändes det skönt att ta en snabb kvällstur med Willy på sjön.

Kallingedagen

Willy var riktigt sugen på att bända gädda då han under veckan äntligen hade köpt ett efterlängtat St.Croix spö. Han köpte det på Jaktia i Kosta där de hade hela kollektionen hemma för att klämma och känna på. Själv hade jag beställt en ny sökarlampa som känns tryggt att ha med sig i båten nu under hösten då mörkret kommer snabbt. Efter sökande på nätet så valde jag en mäktig Fightforce 170 Striker.

Vi fiskar i mellanskärgården på  klassisk gäddställen men det visar sig att gäddorna är svårflörtade och det tar faktiskt 1 timmes nötande innan Willy har den första kontakten på gädda för dagen. Ett lamt nafs men detta ger oss hopp och efter en stund då jag vill omgruppera smäller det på. Bam! inga tveksamheter fast fisk i hygglig storlek kan vi se när hon närmar sig båten. Hon sitter dåligt och jag tar fram håven och vips så ligger skönheten tryggt i nätet.

Hon är strax under metern 98 cm och i fin kondition. Jag gratulerat Willy och frågar om hugget kändes gott. Han flinar och svarar. Jepp som en elektrisk stöt och nu är mitt nya spö ett riktigt turspö.

Gädda 98 cm

Vi fiskar vidare och även jag får en gäddis, tyvärr en liten snipa men nollan är spräckt och det är alltid skönt. Willy landar 3 gäddor till innan det är dags att avbryta.

Jag kopplar in sökarlampan i båtens 12 volt uttag och provlyser lite i Lyckebyån innan båten förtöjs. Trycket i lampan känns bra och det kommer att underlätta färden i ån under kvällstid.

// Willy&Håkan

3 tankar på “Nytt höstgear 27/8

  1. Ser att du Håkan äntligen har hittat schysta kläder😜, tänker på Esox Gear T-shirten!!!

  2. Kul att se att ni är igång igen! Vilket spö blev det? Själv har jag aldrig upplevt sån känsla och kvalitet innan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s