Första gäddpasset i september 3/9

September månad är här och det är fortfarande varmt och skönt. Vattentemperaturen är också helt ok om man gillar att bada. Det är faktiskt fortfarande ca 19 grader i ytvattnet.

Nu gillar vi mer fiske än att bada i september och det är dags att börja fiska lite mera seriöst och försöka hitta lite gäddor med hyfsad storlek. Detta är ju alltid lättare sagt än gjort och gäddorna gäckar en ständigt.

Mulet och lite regnigt under morgontimmarna men sedan sprack det upp och även vinden från sydväst tilltog. Det kändes helt klart som hyggligt fiskeväder och våran förhoppning var att hitta och landa några gäddor över 85 cm.

Det nya ankaret som jag hade köpt fungerade dåligt pga för låg vikt och det var lite äventyrligt att ankra upp i vinden då vi inte fastnade utan draggade, vi valde helt enkelt att drivfiska istället. Vi drev snabbt och missade säkert många gäddor men ca 15 st valde att hugga på våra beten. Flertalet var riktigt små och söta. Man kan inte förstå hur deras självförtroende  är så starkt att de attackerar beten som nästan är större än sig själva.

Bra självförtroende

Viktor landade dagens största gädda på 88 cm innan vi gav upp efter 6 timmars intensivt fiske. Det är inte utan att det sliter på kroppen att stå i vinden och dänga tunga beten så jag var riktigt trött i rygg och mage. Min fysik måste helt klart tränas upp innan det är dags att fiska 2 dagars SM-final. Ha ha !!!

// Håkan&Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s