Blekinge gäddfestival 2016

Då har hösten kommit på riktigt när det är dags att deltaga i tvådagars tävlingen Blekinge gäddfestival. Reglerna är enkla, längsta gäddan som fångas under dessa två dagar vinner.

Många ville vara med och detta år deltog 572 personer, vi var sugna på att komma på prispallen då prisbordet är riktigt bra och våran förhoppning och målsättning var att landa en gädda i båten över metern.

Det är inte läge att bryta traditionen med smaskig smörgåstårta som skall inmundigas under lördagens fiske. Som alltid överlämnades detta uppdrag till mig och även detta år blev resultatet perfekt. Jammi, Jammi.

Galen man med smörgåstårta

Lördag 1/10

Riktigt fint väder på morgonen och som vanligt fungerade allt perfekt nu när startavgiften redan är betald då man hämtar ut startbreven i receptionen på Dragsö. Många kända ansikten syntes till och framför en fin stuga fanns kolleger från LR-Installation i Kalmar som också tänkte fånga mördargäddan.

Sjökorten kollades upp av Viktor och Willy och en plan sattes upp då starten strax skulle gå.

Allt gick lugnt och fint då kustbevakningen fanns på plats och informerade deltagana om fartbegränsningarna i och runt Borgmästarfjärden.

Klockan passerade 8:00 och båtarna lämnade Dragsö för intensivt fiske under lördagen.

 

Vi åkte inte speciellt långt innan vi och några andra båtar stannade och la lite tid strax utanför borgmästarfjärden. Inget stort landades utan vi valde att förflytta oss en liten bit österut för att prova lyckan. Vi hann inte fiska särskilt länge innan en av Dragsös uthyrda Masterbåtar hade kört sönder en propeller i Hallarumsviken. Vi hade en reservpropeller med oss i båten så vi avbröt vårat fiske för att undsätta båten. Willy bytte med flinka fingrar propellern och inom kort var även denna båt startklar.

Solen sken och det gick riktigt dålig med fisket för oss. Det dags att ladda våra batterier med lite smörgåstårta och prata om hur vi tänkte fiska under eftermiddagen.

Vi visste inte riktigt hur vi skulle fiska utan körde mest till punktställen som vi fiskade av ganska snabbt, Willy och Viktor landade några gäddor över 80 cm men jag kom endast upp i 78 cm. Vi var lite missmodiga och allt annat än nöjda över dagens insats då tiden tog slut och startbrickorna lämnades in på campingen.

Söndag 2/10

Totalt väderomslag. Morgonen var regnig och grå, vinden kom från nordost. Det hade kommit upp över 15 gäddor över metern under lördagens fiske så det var bara att försöka fokusera och glömma gårdagens tråkiga fiske.

Vi tog med oss av gårdagen erfarenheter och lyssnade på vad andra fiskare sa att de hade fångat stora fiskar. Det verkade som om de hade kommit upp i grunt vatten så även vi hoppade på det tåget.

Vi nötte och nötte och åter nötte och till slut så verkade som om jag hade guidat oss rätt trots Viktors misstro. En liten fläck hittades och Viktor fiskade som besatt, 4 kast och fyra landade gäddor. Jag stod som ett fån utan gäddor trots att jag hade samma bete. Viktor var riktigt trött i drillarmen när kast nr fem lades och mot all logik så small det på ännu en gång och nu äntligen en bättre fisk. Lyckan var total när gäddan mättes till 102 cm. Vi kände en gemensam glädje i båten när helgens mål var avklarat och gäddan var en riktig teamfångst. Jippie!

Nöjda över dagens fiske med ca 50 landade gäddor samt en toppfisk återlämnades brickor och mätbrädor av tre blöta mannar.

Prisutdelningen var förlagd på Dragsö detta år och vi pratade lite med Jimmy Lindahl och Micke Bergander från team CWC innan Trumman skuttade upp på podiet för att dela ut priser för totalt ca 200 000 kronor.

Viktor och Jim Olsson kom på delad 16 plats med sina fina gäddor som mätte 102 cm.

Det krävdes 114 cm för att vinna och detta år delades förstaplatsen av gäddkungen Jimmy Lindahl och gädddrottningen Christina Nilsson. Grattis och riktigt bra fiskat.

Vi tackar tävlingsarrangörerna för ännu en bra genomförd tävling.

// Håkan, Willy&Viktor

 

 

 

 

 

 

 

2 tankar på “Blekinge gäddfestival 2016

  1. Ha, Ha Gäddan tog någonstans i Karlskrona skärgård och T-shirten kommer att vara på när vi fiskar SM. Då hoppas jag att den hjälper mig att dra bålastora gäddmadamer.

    Vi hörs och syns.

    // Håkan

  2. Grattis Viktior: VART TOG DU DEN????
    Riktigt gott att se hur ni ställer upp för andra på sjön, all credd åt er!!!
    PS: Ta på dig t-shirten från Esox Gear nästa pass Håkan, då ska du se att det släpper även för dig😜😜!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s