Seriöst fiskepass 18/9

Söndag och alla i teamet var lediga från jobb och andra sysslor. Vädret såg ut att bli bra. I alla fall i en sportfiskares ögon. Hyggligt med vind och mulet. Nu skulle meterspiken upp det var inget snack om saken. Willy och jag tänkte fiska från morgon tills det började skymma och Viktor skulle mönstra av några timmar tidigare då han skulle fara till Stockholm på utbildning.

Ute på fjärden strax innan nio och superfikan var packad, Skogaholmslimpa med stekt ägg och falukorv, kaffe. Grillen var också med för att säkerställa det muntra humöret om storgäddan mot all förmodan inte tänkte kliva på.

Viktor plockades upp vid bryggan och sedan bar det av mot  det första stoppet. Vi körde med olika beten för att försöka lista ut vad gäddorna skulle uppskatta mest. Willy använde sig av en Big Bandit, Viktor nötte på med en Pig Shad och jag vispade i vattnet med en McMio tail.

Det fanns inget speciellt mönster i huggen utan gäddorna stod oftast fläckvis och högg på det som presenterades framför dom. Alla beterna levererade ungefär lika bra.

Big Bandit, Dräparn

Framåt tvåtiden kurrade det i magarna och jag tände upp grillen under båtfärden för att få riktigt drag i bricketterna medans vi sakta tuffade framåt mot en lävik där hamburgarna skulle grillas och ätas upp.

Tänd grill

Hamburgergrill

Efter grillen fiskade vi av ännu ställe och hoppades givetvis på att den stora damen skulle vara hungrig innan Viktor skulle lämnas av. Mördargäddan lyste med sin frånvaro och vi landade bara småsnipor.

Det kändes fortfarande spännande och hett att fiska och Willy och jag gav inte upp utan fiskade på outtröttligt i några timmar till innan vi var tvungna att ge upp på grund av mörkret.

Vi lyckades inte fånga någon toppfisk men vi hade en riktigt bra dag med 34 landade gäddor från 35 cm till 89 cm. Många av huggen var stenhårda och gäddorna var riktigt griniga och starka och ville definitivt inte följa med in till båtkanten för att bli avkrokade.

Håkan, Willy och Viktor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s