Tre fina fiskar 2-2

 

Isen har precis försvunnit här nere i Karlskrona så det är dags igen för att göra ett försök på att få lite sprattel i spöt. Jag fyllde bilen med det jag behövde för dagens fiskepass.

Kastade ut båda flötena och väntade ivrigt. Det tar inte lång tid innan jag ser flötet dyker. Jag kollar och ser faktiskt mörten som gäddan håller på att provsmaka i det klara vattnet. En snabb avkrokning och ut med grejerna igen. Det dyker igen, på samma punkt som den förra. Nytt mothugg fast denna gång känns det lite tyngre. Dom kommer in och jag ser att den är ganska välmatad.

Snabbt mätt och vägd kunde jag konstatera att den var 95cm och 7,5kg tung. Jag tänker att det kanske finns en till.

Ut med flötet och så fort den når den där punkten… SMASK. En till fin fisk på 98cm och 7,3kg.

Jag fortsätter att flytta runt flötena när det dyker igen. Det är ytterligare en fin fisk. Denna var det lite mera fight på och den lyckades nästan trassla in sig i det andra flötet. Jag ser att den kan vara lite längre än den förra. Fram med måttbandet och japp den är 100cm med vikt på 7.2kg. Man märker att dom står samlat nu när det är så kallt i vattnet. / Willy

100 cm gädda

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s