2017 års första gäddor 12/1

Torsdag och jobb som vanlig för mig frånsett att jag bara hade tänkt arbeta halva dagen för att fiskesuget var för stort. Willy var hemma och låg sussade när jag ringe och väckte honom vid tiotiden. Jag förklarade att jag hade sett öppet vatten och att det inte blåste så mycket så visst går det att komma ut en sväng med båten bara vi hackar ut den från isen som låg på vissa ställen i Lyckebyån.

Efter någon timmes kämpande med isen runt båten så var vi på väg. Det blåste satan och Willy var inte glad att jag hade lurat med honom men efter en stunds körande så slängde vi ut drivankaret och började fiska.

Timmarna gick och det var totaldött inte ett pet eller dyk på flötena och vi övervägda att avbryta och åka hem. Plötslig och från ingenstans så knarrar det i spolen och äntligen händer det något.

Jag vänta och väntar innan jag spänner upp linan och smackar på med ett mothugg. Såja gäddan sitter och den känns fin. Hur stor kan den vara? Vi är båda nyfikna!

Willy handlandar henne och placerar henne snabbt i karpsäcken där hon ligger och myser utanför relingen medans vi plockar fram kamera och våg.

101 cm 7,2 kilo

Hon är fin dam på 101 cm och väger 7,2 kilo och jag får en bra start 2017 med en metersfisk. Jippie!!!

Gäddan ger oss självförtroende och vi fortsätter några timmar till men lyckas endast få två små snipor till innan vi ger upp.

Willy&Håkan 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s