Nyårsafton 2016

Efter en veckas arbete i Växjö men nymontering av ett restaurangkök så var både kropp och själ sliten. Det kändes skönt att åka ut en sväng med Willy för att försöka fånga en bålagädda.

Lite plock med utrustningen på morgonen innan vi var på väg med båten. Jag hade köpt ett billigt karpspö och baitrunnerrulle på Cityfiske i Växjö så jag var lite spänd på hur detta skulle fungera.

Väl framme så kastades flöterna och drivankare ut och det kändes ganska hett. Det tog någon timme innan Willys flöte dök men tyvärr så satt inte mothugget  så denna gädda missades, strax efter så dyker även mitt flöte. Gäddan spottar ut mörten innan jag sätter mothugget och även denna gädda stannar i djupet.

Vi nöter vidare och endast ett par snipor landas och det känns inte direkt som om det ska smälla på något stort.

Jag ror sakta framåt och mörtarna purrar omkring i vattnet och nu smäller det på ordentligt. Spöt rycker till och det tjuter i rullen när gäddan går. Willy väntar innan mothugget sätts in. Denna gång lyckas han och gäddan är fast. Gäddan är riktigt tjurig och stark och är inte riktigt så stor som vi tror när vi kan se den komma närmare båten.

Hon vill inte komma in i båten för fotografering utan tjurar och drar ett par gånger innan jag landar henne med ett stabilt gälgrepp.

Willy med nyårsgädda. 98 cm

En riktigt stilig dam på 98 cm och en vikt runt 6,5 kilo gör oss glada och nöjda över denna lilla tur på nyårsafton.

Gott nytt år önskar Willy och Håkan. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s