2 hårda beten och en mört 24/12

Julaftonsmorgon och trots att Bustern är i garaget så skulle det traditionella julaftonsfisket genomföras.

Vi hade lånat en liten båt av goda vänner och med dottern Vanja hemma från huvudstaden så var vi tre stycken som var redo att bända gädda. Hyggliga vindar från sydväst gjorde att vi var optimistiska trots 30 cm lågvatten. Efter båtfärden så var vi redo att börja fiska, Willy fixade till Vanjas spö med mört och flöte och la ut det i vattnet medan Willy och jag spinnfiskade.

Drivankaret bromsade upp farten och det var riktigt behagligt att fiska, och efter några drifter landar Willy en snipa och strax efter dyker Vanjas flöte. Willy ger sin syster lite instruktioner om mothugg och hemtagningen av gäddan om den sitter. ”-Vänta, vänta, vänta, spänn linan och nu”. Mothugget sitter och gäddan är fast och Vanja börjar hemtagningen.

Det går trögt och vi tror att det är en hygglig fisk men när den kommer närmare ser vi att det faktiskt är en riktigt gammal dam som har fastnat. Jag droppar ankaret och Willy handlandar henne.

Satan i gatan! Hon är riktigt välväxt och väger 9,3 kilo och 105 cm lång, lyckan är total och alla är riktigt glada.

Vanjas PB 9,3 kg 105 cm

Gäddan återsätts och vi myser medan vi fikar på varm O’boy och köttbullemacka med rödbetssallad. Vi lägger ännu en drift och även nu så dyker flötet och Vanja bänder upp en gädda på exakt 100 cm men inte så tjock och välväxt.

Tiden går fort och vi avslutar när vi är på topp och tuffar sakta hemåt med ett leende på våra läppar.

Vanja nöjd och glad

 God Jul och Gott Nytt År önskar Håkan, Vanja och Willy Björk.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s