In i det sista 27/3

Det smärtar att behöva vara på jobbet och känna oron att vattentempen skulle stiga för mycket under veckan. Antagligen är gäddornas lek igång för fullt och spolierar teamets 10+ mål.

Det är supervarmt i bilen när jag tar emot ett sms från Hallon från ”Team under ytan” som är ute och bänder.

Han har sjukt bra fiske med flera gäddor i 80-90 cm klassen och jag tror han driver med mig så jag är tvungen att kolla om han talar sanning. Jodå Andreas fiskar som en gud och det är bara en riktig madam som saknas för att hans dag skall bli fulländad.

Jag har svårt att fokusera på jobbet och ringer Willy som förbereder kaffe och packar in alla fiskegrejor i bilen. Jag bromsar in på McDonalds och köper 6 st cheeseburgare och vi är ute på sjön 16:05. Well done!!!

Efter en lång transportsträcka så börjar vi fiska och efter Hallons rapport om magiskt fiske så suger det när det tar 3 timmar innan vi landar första gäddan och den är liten.

Självförtroendet sjunker och det känns hopplöst och nu börjar det snart skymma.  Vi bestämmer oss för att fiska av ett litet område till innan vi åker hem.

Vi lägger varsitt kast emot en vasskant och efter ett par vevtag ser jag direkt på plasket i ytan att det är en bättre fisk. Willy tar hem gäddan lugnt och fint.  Jag frigör håven på en millisekund och vips så är madamen säkrad i nätet.

Hon är fin, gapet är brutalt stort och pigshaden ser väldigt liten ut då den ligger lång nere i gäddmunnen.

Vi tar det lugnt och njuter av stunden och väger och mäter henne. Hon är 109 cm lång och har en matchvikt på 10,1 kilo. Jippie äntligen en riktigt fin gädda i båten och vi är så nöjda och glada så att vi jublar inombords.

Skymningen kommer nu fort och vi får faktiskt till stor del transportera oss i mörker då vi anländer till Lyckebyån 20:40.

// Willy&Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s