Semesterväder i mars 25-26/3

Veckan var fylld med massvis av jobb så helgen var välkommen. Time to bend some bålapikes. Det var i alla fall målsättningen.

Extra taggade efter Andreas från Team under Ytans frekventa gäddrapporter som på senaste passet lyckades fångade en fin metersgädda. Grattis !!!

Vi gav oss  ut tidigt under lördagen (ca 07:00) och bara nötte och nötte. Jag provfiskade en Nettellake 3 juvenile som väger 60 gram och passar mig bättre än den stora. Denna är inte riktigt i produktion ännu då Björn inte är riktigt nöjd.

Efter några provriggningar så fastnade jag för denna. Shallowskruv,  hård stinger, lättaste svartzonkertyngden i buken och sedan en 2.0 krok. Detta funkade kanon och den motoroilfärgade laken levererade bra under hela dagen. Det var bara en toppfisk som saknades. Laken var rejält sargad efter gäddpasset och var tvungen att smältas ihop, de små fenorna som brukar sitta på sidorna är totalt borta efter många gäddkontakter.

Söndag 26/3

Hyggligt med självförtroende under västen inväntade vi vinden. Brisen kom vid middagstiden och då gav vi oss iväg ut på sjön. Givetvis trodde vi att det bara var en tidsfråga innan 10+ an satt på kroken.

Än en gång gäckar gäddorna oss och firrarna är totalt försvunna. Vi fiskar grunt, vi fiskar djupare och sedan ännu djupare men inget händer. Vi kämpar och kämpar innan hoppet sviker oss och vi väljer att ge upp då det känns totalt meningslöst att bara ha kontakter med riktiga småslipsar till hanar som bara nafsar i stjärten på våra beten.

Vi landar bara ett tiotal snipor där toppfisken för dagen bara är ca 75 cm.

// Håkan & Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s