Hu vad kallt 18-19/3

Ännu en helg och jag och Viktor valde att stanna i Karlskrona för att fiska i stället för att åka till sportfiskemässan i Jönköping. Man hoppades på att fisket skulle släppa och inte vara så tjurigt.

Ack så fel vi fick. Regn och snö i stort sett under hela lördagen och det var till och med svårt att tända grillen.

Nåja vi är ju inga lökfiskare som ger upp i första taget utan vi kämpade på och landade hyggligt många små gäddisar innan vi gav upp vid sex tiden på kvällen och hoppades att söndagen skulle vara roligare.

Men vad händer ??? minusgrader under natten och ingen vind alls på morgonen så vi väntade med att åka ut på sjön tills middagstiden.

Men det är segare an segt och huggen lamare än lamt, vi försöker på en massa olika ställen och försöker så gott vi kan men gäddhuggen är få och toppfisken under söndagens fiske är bara 85 cm. Hela ryggen är full med iglar så gäddisarna är knappast aktiva jägare än. Det behövs lite varmare vatten innan fisket lossnar skulle jag tro.

// Håkan och Viktor

2 tankar på “Hu vad kallt 18-19/3

  1. Hej.
    Pigshad och Nettellake i mörka färger funkar alltid bra. Motoroil och brunt är mina favoriter.

    Välkommen till Karlskrona skärgård och skitfiske!

    // Håkan

  2. Tja, Ska ner till karlskrona och fiska litte gädda om 2 veckor och undrar har du några tipps på vilka drag man ska köra där nere? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s