Soligt och väldigt lugnt väder 11-3

Willy hade besök från riktigt fiskesugna kompisar uppifrån landet och de kamperade i stugan på Skällenäs och givetvis så hade killarna tillgång till Bustern.

Jag mutade in mig i Kalle Myrstrands båt och lovade att bjuda på grillade hamburgare för att förgylla vårat fiskepass. En riktig nattlig köldknäpp och ingen vind alls gjorde att det låg is på vårat tilltänkta förstastopp. Inget att bli purken över utan att vi tog det lugnt och sippade i oss morgonkaffet och pratade om framtida resor till Rügen istället.

Detta tog ju förstås en liten stund och vips så hade den tunna isskorpan smält undan och grundviken var fiskebar.

Det är extremt trögt men efter några timmars gnuggande så smäller dagens första gädda på. Den sitter på Kalles spö och det är en Nettellake som har lockat gäddan till hugg.

Jag håvar henne och hon är riktigt välväxt och fin. Lugnt och metodiskt blir hon vägd och mätt och även dokumenterad. 99 cm och med en vikt av 7,66 kilo är detta en kanon fin gädda under dessa förhållande.

Det hugger på fram till 11-tiden, sedan tvärdör fisket och vi har det ganska tråkigt så jag passar på att tända grillen och slänga på några burgare till oss.

Vi möter upp Willy, Simon och Linus och låter dom provsmaka. Vi snackar lite om fisket och om hur vi ska lyckas överlista gäddorna i det soliga vädret.

Inget är lätt och det är totalt kontaktlöst ända tills fyra-tiden då det kliver på en tjock 92:a på mitt bete och strax därefter ett par gäddor i 4 kilos klassen under de resterande timmarna innan solen går ned. 

// Håkan&Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s