Flera dagars satsning efter 10+ gäddan

Efter snö och oväder var jag fortfarande ledig från jobbet på Dragsö eftersom säsongen inte riktigt är igång ännu. Temperaturen i veckan skulle vara över nollstrecket men tyvärr inte så pass att vattentemperaturen skulle stiga nämnvärt. Fortfarande riktigt kallt i vattnet bara 2-3 grader.

Jag bestämde mig för att flötestrolla med två karpspö som var bestyckade med baitrunnerrullar, jag tänkte trolla utan paravaner så spöna riggades ut från styr och barbordsida för att skapa en naturlig spridning på flöterna. Batterierna till minnkotan var fulladdade och kaffe och några pizzabitar fick också följa med ut på första dagens pass.

Denna dag så blåste det storm och det var riktigt besvärligt för mig att överhuvudtaget flötestrolla. Jag fick fälla vindrutan på pulpeten för att den skapade för stort luftmotstånd som elmotorn inte kunde hantera. Inte mycket hände och det kändes nästan som om jag ville avbryta men då stiger spänningen då flötet plötsligt dyker och efter att mothugget sitter perfekt så känns det som en bättre fisk.

Så är det faktiskt och en madame på 109 cm med en vikt av 8,8 kilo landas. Tyvärr så blåste det alldeles för mycket så att kameran skakade i gorillagreppet och alla bilderna var helt suddiga. Suck!

Det var tyvärr bara den i håven som var ok.

Bara att ta nya tag och dag nummer två påbörjas. Intressanta fiskeområden skannas av timme efter timme väldigt noggrant och det är riktigt trögt. Några snipor landas och det är inte förrän vid tvåtiden gäddorna beslutar sig för att hugga och en av dessa snabba hugg resulterade i en smal metersgädda på 102 cm men med en klen vikt av 6,6 kilo.

Jag var ändå väldigt nöjd  över detta och beslutade mig för att stiga upp tidigare nästa dag för att se om detta skulle vara bättre.

Jag satte klockan på sex och ute med flötena i vattnet klockan sju och idag så var det bättre fart på gäddorna. En liten snipa tror att flötet som sakta släpas i ytan är en betesfisk och beslutar sig för attackera det. Gäddan biter faktiskt hål i flötet och det tar en stund innan jag fattar att flötet vattenfylls och sakta sjunker. Nåväl jag har ett reservflöte med mig och efter en stunds riggande är all som vanligt igen och efter några dubbelhugg med mindre gäddor så försvinner flötet brutalt snabbt och knarrar gott i rullen då linan går ut. Mothugg sätts och vist sitter hon och nu känns det bättre.

Hon ser riktigt stor ut i håven men tyvärr är hon inter riktigt så stor som jag hoppades. 103 cm lång och 9,6 kilo är det ändå en riktigt stadig bit.

Dagen går och det blir bara glesare mellan huggen och jag beslutar mig för att ta gäddfritt några dagar för att sedan fiska med Viktor under helgen. Pappa är i Malmö för att gå på Villa och Trädgårdsmässa.

Det är knappt ingen vind då vi lämnar Dragsö och även denna dag lämnar vi spinnspöna på hyllan för att flötestrolla. Det är trögt, riktigt trögt men huggen kommer lite då och då så visst är det spännande. Vi tuffar fram lugnt och metodiskt och elmotorn sköter sig exemplariskt och stora områden betas av systematiskt. Det knarrar till i min rulle och efter en stunds avvaktande så sätts mothugget in. Jomen hon är fast och ännu en metersgädda är landad.

102 cm lång och en hyggligt fin vikt av 8,4 kilo så är jag riktigt nöjd.

Flera timmar passerar utan att något händer men plötsligt så kommer världens hugg och spöt står som en båge hela vägen ned till korkhandtaget när Viktor lägger in mothugget. Tyvärr sitter inte krokarna och gäddan går innan vi får se hur stor hon är. Efter detta packar vi ihop utrustningen och avslutar fisket.

Jag fick flera fina gäddor under denna intensiva satsning men tyvärr stannade vågen under 10 sträcket.

Till helgen kommer några kompisar till mig som bor högre upp i landet. Så då blir det fyra dagars spinnfiske. Synd att vädret suger och att det är minusgrader och snö ute.

// Willy

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s