Lördag & Söndagsfiske 25-26/2

Efter en hel del modifieringar av gammel-Bustern i form av motorbyte, insvetsat fäste i fören till elmotor, batteriförvaring samt kabeldragning från batterierna till elmotorn så inhandlades även en båttrailer med självjusterande vaggor från Marinkompaniet i Karlshamn. De hjälpte mig också med monteringen och drifttagandet av Evinruden som inhandlades i höstas. Tack för hjälpen Claes och Richard!

Nu är båten äntligen hemma igen och pga. snöovädret som drabbade oss fick sjösättningen vänta några dagar innan första provturen kunde utföras.

Buster i snön

Nu var det helg och dags att bända bålagäddor men vädret spelar oss ett spratt.          Vi vaknar till 5 minusgrader och vi väntar ivrigt på att temperaturen ska höjas så att det känns någorlunda meningsfullt att fiska. Solen skiner och det är riktigt skönt väder men det går trögt för oss. Willy och Viktor petar upp några gäddor och i solen landar Willy dagen längsta firre på 93 cm.

Willy med 93:a

Jag får vänta i flera timmar till innan jag landar min första snipa och äntligen tillåts jag tända grillen som visar sig bli dagens höjdpunkt.

Trött

Äntligen korv

Willy redo att äta

Vi har knappast något gäddrace utan varje gädda nöts upp i sann Rügenstyle och vi landar endast 9 gäddisar tillsammans under lördagens fiske.

Söndag

Nu är det bättre förutsättningar murrigt och grått väder och regnet hänger i luften. Det känns hett, det är till och med nymåne som kan vara det där lilla extra som gör att mördargäddan hugger.

Vi kämpar på och under morgonen är det bättre fart på gäddorna än dagen innan. Viktor och Willy fiskar bra och landar hyggligt med gäddor medans jag inte lyckas lura någon till hugg.

handlanda

Beten dängs iväg och vevas in och någon timme går och jag är fortfarande nollad när det äntligen rycker till i mitt spö. Det känns inte speciellt tungt utan det smårycker lite och jag mumlar bara lite i skägget och säger (äntligen en gädda). Jag inser inte förrän gäddan är inne vid båtkanten att den är riktigt grann och håven behövs.

Hon är bred och fin och det känns lite som om det kan vara en tia. Tio kilo väger den inte utan fina 9,3 kilo och vi mäter upp henne till exakt 105 cm. Härlig fisk att börja dagen med. Jag är grymt nöjd och glad.

Håkan med 9,3 kg 105 cm

Det försätter att hugga på med jämna mellanrum tills allt fiske tvärdör vid ett-tiden och under våra sista två timmar på sjön landar jag bara en gädda på ca 30 cm. Dagen har ändå varit helt okey med en fin toppfisk och några gäddor i 90 cm klassen och skapligt med landade gäddor och kontakter.

Tack&Hej Leverpastej Håkan, Willy&Viktor

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s