Myspys på hemmavatten 3/6

Efter någon dags vilade från Nyköpingsresan så var fiskedjävulen framme och knackade på ryggen igen. Fiskesuget var enormt efter att mätdekalen från tävlingen Sommargäddan hade kommit med posten.

Sommargäddan, (The Big 5) är en trevlig tävling som går ut på att fiska och rapportera in sina 5 längsta gäddor under sommaren. Den arrangeras av Daniel från Team Vassdrag.

Viktor är på Cypern och Willy är på jobbet och båten inte sjösatt efter resan så jag var lite besviken men så öppnades en möjlighet för mig att komma ut på sjön.

Kalle från Uddevalla skulle komma till sin stuga och bända med sin kompis Peppe och det fanns en ledig plats i båten som jag kunde fylla upp. Kul och så fick det bli. Jag mötte upp i Herrgårdsviken och sedan bar det av.

Vi valde att dissa grundvikarna och fiskade lite djupare och kallare vatten, detta gav omedelbart utdelning och under första stoppet smaskar några gäddisar på. Ingen direkt storlek men huggen är hårda och distinkta, inga tveksamheter alls.

De lite bättre gäddorna väljer att följa betet utan att hugga och det är lite frustrerande. Efter några timmars fiskande åker den lilla Webergrillen fram och efter någon halvtimme så avnjuter vi några fina burgare med dressing, tomat och rödlök. Yummy yummy in my tummy.

Vinden mojnar och huggen och kontakterna blir betydligt färre men dock landas dagens längsta gädda i blankvatten. Inget direkt stort men en fin 85:a.

Gäddan fotograferas mot mätbrädan men när jag ska anmäla gäddan till tävlingen ser jag att vi har failat med fotograferingen. Hela mätbrädan ska synas på bilden, gäddan ska vara ovanför mätbrädan och på mina bilder täcker den stora buken mätdekalen. Och givetvis ska inga fötter vara med heller. Ha ha!

Det är väldigt tydligt beskrivet i tävlingsreglerna att detta inte är ok.

Gör om och gör rätt på nästa gädda som förhoppningsvis är längre.

 

Håkan&Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s