Blekinge 24 H Pike Challenge 2020

Ringrostiga och ganska vilsna om vart gäddorna kunde finnas i skärgården så var det time att ta sig an 24 timmars gäddtävling. På grund av covid 19 så hade tävlingsledningen bestämt att mätbrädor och startbrev skulle hämtas ut på sjön vid Saltö fiskhamn, sedan kunde man i lugn takt köra mot sitt första stopp i lugn och ro.

Vi var ute i god tid så det fanns tid att byta några krokar på beten och sippa någon mugg kaffe innan första kastet av många kastades ut i böljan.

Enormt bra start för teamet, jag snaskar upp en godkänd 77 cm gädda på 3:e kastet och sedan nöter vi bara på enligt plan. Planen funkar bra och efter ca 3 timmar har vi fyllt protokollet med 10 st gäddor över 70 cm och ligger i tätposition. Vi förstår att det krävs betydligt större fiskar än de vi har och framåt senkvällen så hugger det på en 92:a i mörkret och med den fångsten så tar vi natt och åker hem och sover några timmar.

Söndag morgon och vi har halkat ned några placeringar till 6 plats då ett flertal team har lyckats bra under nattfisket och jagandet efter uppgraderingsgäddor börjar.

Det är så trögt och det känns omöjligt men någon halvtimme innan tävlings slut så smackar det på en bättre fisk på Willys grejor.

Det är en befrielse att kunna håva in denna fisk och den är lite bättre än vi tror. 99 cm är gäddan och hon hjälper oss upp på prispallen.

886 cm fördelade över 10 gäddor ger oss en 2:a placering och bra med SPL poäng.

Vi är jätteglada och nöjda över denna placering

// Håkan, Willy&Viktor

1 tanke på “Blekinge 24 H Pike Challenge 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s