Blekinge Gäddfestival 2020

Efter framgångarna i Blekinge 24 H Pike Challenge så var vi förstås sugna på att lyckas i Blekinges äldsta gäddtävling nämligen Blekinge Gäddfestival vars yttersta syfte är att fånga den längsta gäddan av alla deltagare. Som en twist kan man även deltaga i en traditionell teamtävling där 5 gäddor ska landas. Minimummått på landad gädda är 80 cm så det är hyggligt svårt.

Tidig sjösättning, Viktor hämtar ut vår mätbräda och våra startbrickor. Sjösättningen går fint på Dragsö Campings ramp. På grund av covid19 så är starten inte gemensam utan alla båtar kör i väg i lugn och fin takt.

Förmiddagen kantas av solsken och ingen vind och det är supertrögt för samtliga lag och vi lyckas landa 3 st godkända fiskar över 80 cm och med dessa fiskar ligger vi placeringsmässigt bra till då flertalet av tävlande lag inte har fångat några. Vi fikar och bänder vidare.

Fisket dör ut för oss och det är frustrerande att se när andra lag fiskar bra och går om oss, vi avbryter vid 17:00 för att Willy ska ut på galej och vid detta tillfälle är vi på plats 5 och det känns ganska bra.

Söndag och vi väljer att doppa båten vid blåports ramp och vi kan se att flera lag har fiskat riktigt bra de timmar då vinden kom och vi hade båten på land. Tyvärr har vi halkat ned till en17 plats och vi har en lång uppförsbacke för att komma till toppen igen.

Det blåser mycket och det är ganska svårfiskat och vi driver av kanter och hoppas på hugg, jajamen huggen kommer och vips så har vi fullt protokoll och känner en nytändning.

Våran chans att komma på pallplacering är nu att byta ut 2 st gäddor som är kortare än 90 cm och det är inte lätt. Vi kastar och kastar och driver i vinden och som en blixt från klar himmel snaskar bålahugget på Viktors bete.

Viktor ropar till Willy att greppa håven. Som en fiolsträng flyger han upp från bakre kastdäck där han har tagit sig en powernap då han var ute riktigt sent och slarva, Ha ha

Gäddan landas och damen är fin. 104 cm lång och med en vikt av 8,2 kilo är gäddan just nu tävlingens längsta och vi vrålar ut vår glädje.

Vi jagar vidare någon uppgraderingsgädda men tiden är knapp och som team lyckas vi inte hamna på prispallen men vi kommer på en hedersam 5:e plats med 451 cm fördelade över 5 gäddor.

Vinnare i Teamtävlingen är Ram Mounts Nordic med Willys vän och fd kollega Daniel Wickaman. Riktigt roligt att de tar hem segern med hela 472 cm. Fantastiskt bra fiskat.

Andraplats: Paws med 460 cm

Tredjeplats: RonnebyPike 458 cm

Fjärdeplats: Fox Rage Anglers Point 452 cm

Femteplats: Karlskronafiske 451 cm

Det var riktigt tight och spännande i tätstriden.

Viktors 104 cm gädda står sig och är tävlingen längsta gädda.

Viktor är Blekinge Gäddfestivals vinnare 2020. Grattis !

Det är en galet bra bedrift av teamet att inte ge upp utan bara bända på och som grädde på moset landas tävlingens längs gädda av Viktor och håvas av Willy.

// Håkan, Willy&Viktor

1 tanke på “Blekinge Gäddfestival 2020

  1. Grattis allihopa men ett extra stort grattis till Viktor som tog hem hela sliten! 😁👌💪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s