Predatortour Sweden 2021

Willy och jag fick möjligheten att deltaga i den prestigefyllda tävlingen Predatortour Sweden. Vi ska representera och fiska för Team Navionics. Det känns som ett superbra samarbete som jag hoppas fortsätter efter att denna tävling är genomförd.

Vi lämnade Karlskrona 06:00 onsdag morgon för att sedan 7 timmar senare vara framme vid våran hyrda stuga ca 3 mil söder om Åmål. Stugan var stor och fin och hade all man kan önska sig. Bra dusch, diskmaskin och härliga sängar.

Efter incheckning hos Sportfishing Dalsland så passade vi på att äta på den intilliggande restaurangen. Burgare och bira, jag drack den utmärkta alkoholfria ölen från Carlsberg.

Tävligsdag 1 Torsdag

Det var den obligatoriska båtkontrollen 06:30 och sedan Kaptensmöte 07:00 som Evert höll i. Efter denna procedur var avklarad så kunde man lugn åka ut och vänta på staren någon halvtimme. Det var mysigt att dricka kaffe och äta någon smörgås innan tävlingen startade och alla båta drar iväg i full fart.

Vi valde ett spot som vi hade kartlagt våren 2020 och som vi tänkte kunde funka, det gjorde det också. ca 15 minuter in i tävligen snaskar jag upp dagens första gädda och den är hygglig. Vi är superglada och tror att det ska bli lätt att fånga 6 fins gäddor.

Det är svårare än vi tror men strax innan dagen är slut så landar vi gädda nr 3, och den är några cm över metern. Härligt och vi är bra med i tävlingen.

Tävlingsdag 2 Fredag

Vi bestämmer oss för att åka mot nya ställen och även denna dag fångar Willy en bra fisk, strax över 90 cm och kort därefter kliver gammelmor på. Tyvärr så följer hon inte med in i håven och hon vill inte bita flera gånger den dagen. Fisket är trögt men det kommer lite hugg men gäddorna är petiga och biter löst och lossnar innan vi får upp dem i båten. Jag håvar Willys 2 gäddor denna dag och nu fattas bara 1 gädda till för att fylla pappret. Fisket är trögt så vi ligga på plats 11 och det känns bra inför sista dagen. 1 gädda borde vi kunna fånga. Hur svårt kan det vara.

Tävligsdag 3 Lördag

Vi besöker alla de ställen och mindre spots som vi har sett fisk på men tyvärr så händer det inget, ca 30 minuter återstår av tävlingen och äntligen snaskar det på. Både Willy och jag får puls och jag greppar håven. Besvikelsen är enorm då det visar sig att en 43 cm abborre har tagit på BusterJerken. Vi misslyckas och tappar topp 20 placeringen för att komma på 24 plats.

Vi är trots allt nöjda över vårat fiske, vi hade bara stolpe ut i stället för stolpe in. Vi har lärt oss mycket och kommer att deltaga 2022.

Middag och Prisutdelning Lördag kväll

Kvällen avslutas med en bra 3 rätters middag innan prisutdelningen börjar.

Andreas Seger och Michael Bergander bänder fetast av alla med en svit. 118,116,110,109,106,105. Galet bra.

Vi tackar tävlingsledningen för ett trevligt event.

Tack & Hej Leverpastej Håkan & Willy

1 tanke på “Predatortour Sweden 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s