Blekinge 24 H Pike Challenge 2021

Taggade men gaska nervösa och spända över hur tävlingen skulle gå för oss under de närmaste 24 timmar som tävlingen skulle hålla på. Vi hade provfiskat några få pass innan och resultatet hade varit uruselt. På grund av covid situationen så var det bara en person som skulle hämta mätbrädan på Dragsö camping, det var Viktor som fixade detta medan Willy och jag sjösatte båten för att sedan hämta upp Viktor vid campingen västra brygga.

Den gemensamma starten från vatten i Saltösund var inställd och alla körde mot sina förstaspot för att sedan vänta tills klockan blev 13:00 och tävlingstiden började.

Det började bra och redan efter ca 15 minuter hade Viktor landat den första godkända tävlingsfisken och självförtroendet växte.

Det skulle visa sig att självförtroendet minskade hela tiden tävlingen fortgick.

Vi nötte på, kasta veva, kasta veva men några fins gäddor uppenbarade sig inte utan det var riktigt trögt så vi var glada över småslipsarna som vi lyckades landa.

Vi avslutade kvällen runt 11:30 då hade vi 7 godkända gäddor över 70 cm i vårat protokoll. Vi tänkte att hur svårt kan det vara.

Åter ute på sjön vid 05:00 och vi återvänder till de ställen som har levererat dagen innan. Totalt resultatlöst, inga gäddor vill bita. Vi kan se på liverapporteringen att det är problem med att finna fisk i alla båtar och vi estimerar att fullt protokoll med 10 gäddor över 70 cm kommer troligtvis räcka långt så vi hackar på. Kasta veva, kasta veva och taktiken ger utdelning men frustrationen är stor då nr 10 inte vill bita. Tiden börjar bli knapp och snart är tävlingen slut.

Vi väljer en riktig fulkant och hackor oss fram och plötsligt mitt i det ohetaste bottenstrukturer så kliver gädda nr 10 på. Välkommen säger jag och är riktigt nevös att hon ska kliva av innan håvning. Det gör hon inte utan är runt 80 cm och förbättrar vår position bra.

Vi anländer till Dragsö Camping i tid och träffar andra trötta fiskare, jag passar på att äta en Bullen Korv som serveras, gott gott

Vi hamnar på 3 plats bakom Karlskrona Gäddhäng på förstaplatsen och OP Fishing och är väldigt nöjda med den utmärkta placeringen.

Hälsningar Håkan Willy & Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s