Fiskecamp i östra skärgården 20-21/7

Vi hade bestämt träff med Viktor Vestergård vid våran stuga på Skällenäs för att tokfiska efter de lite större gäddorna i yttre skärgården under ett dygn. Vi valde att slå upp våra tält på Flaggskär för att sedan ha möjlighet att beta av hela yttre kanten bort till Kungsholms fort. Vädret var alldeles för varmt och vattnet för klart så vi bommade totalt under förmiddagsfisket. Kvällsfisket var trögt men ett par fina fyrakilosgäddor landades, vi hade en hel del tappade samt följare men något fiske-eldorado infann sig inte. Vi var inte så nedslagna av detta, för kvällen var perfekt och  Bullens pilsnerkorv och varm O’boy värmdes i solnedgången på Flaggskär. Vi ställde alarmet på 04:00 så att vi skulle kunna fiska i soluppgången. En gädda landades och två ville inte följa med upp för att syna insidan av båten under de tidiga morgontimmarna. Sedan dog fisket ut totalt, så även vi. Vi åkte tillbaka till Flaggskär för att att äta pannkakor med grädde och sylt. Vi vilade oss en stund innan tälten plockades ned och stuvades ned i båten för avfärd mot hemmabryggan. En kanonhelg trots trögt fiske.  Karlskronas skärgård är fantastisk!

Willy med en av gäddorna som fångades under kvällen. Willy använde sin Buster Jerk ”Bruntorsk” mest hela kvällen.

Det var inte helt lätt att få plats med två tält bland all sten på Flaggskär

Baguett,  mjukost, O, Boy 04.15. Det gäller att fylla på om man vill prestera.

Viktor i klassisk Jerkposition när vi möter soluppgången någonstans utanför Sturkö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s