Varierat väder 24-26/9

Jag var fiskesugen när jag tog komledigt och var ute på fjärden vid fyra-tiden på fredagen. Vi rekade inför gäddfestivalen och hoppades som alltid på någon grov fisk. Vädret var toppen och vi njöt när gäddorna var huggvilliga men små. Även på lördagen var vi ute och rekade men nu åt ett helt annat håll. Det var totalt bleke och riktigt akvariumvatten så förhållanden var inte de bästa. Vi hade Bullens pilsnerkorv med oss som vi kokade i paviljongen på Ringholmen, Där såg vi också en huggorm som solade sig. Plötsligt kom dimman in och det var tur att vi hade gps med oss för sikten var obefintlig, det gick inte att se Varö när vi sakta passerade förbi betongbryggan på Rollsö. Vi sökte nödhamn vid svärföräldranas brygga i Sjuhallaviken. Fru Björk kom och hämtade oss och hon var glad över att vi kom välbehållna till land. Vi hämtade båten på söndagen och fiskade lite till. Söndagsvädret var blåsigt, nordostliga på ca 12 m/s så det gillade vi inte riktigt men visst fick vi varsin liten gädda och en del hugg så visst nappar det. Under denna helg landades 14 gäddor men det var ingen som var över 3 kg. Undrar var dom stora är??

Bruntorsken lurar upp den ena gäddan efter den andra. 14 st gäddor fångades och släpptes tillbaka i havet denna helg 

Varö i siluett i dimman, skönt att ha en gps med sig men det är ändå besvärligt med dimma. Det gäller att köra sakt fram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s