Något bättre size 2/10

Upptagning av  bommar och utbyte av ett par kättingar på bryggan vid våran stuga på Skällenäs tog lite längre tid än beräknat så vi kom inte ut på sjön förrän klockan fyra. Det var ganska blåsigt men helt ok. 10,6 grader i vattnet påverkade nog det första gäddan, den var trött och loj. Kvällens andra krabat bjöd på en skön rusning och lite kamp. Strax innan hemfärd högg det så skummet yrde i vattenytan, sen simmade gäddan mot båten så jag hade så mycket slacklina att jag trodde den hade lossnat. Men så var inte fallet. Snabbt upp med gäddan i båten för vägning. Endast 1.8 kg men roligt hugg var det.

Frisk och fin gädda i prima kondition. 3,4 kg och 80 cm lång. Nu hoppas vi på ännu lite finare gäddor.           

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s