Gäddfestival i Blekinge 9-10/10


Denna gädda dödades av barmhärtighet då den hade otäcka bölder vid gapet och stjärtfenan. Våran katt blev mycket glad för gäddköttet.

Vi var  spända och förväntansfulla när vi stod i kön för att anmäla oss och få 2 st nya beten från Strikepro och I-Fish. Det fanns gott om folk som verkade kunna allt om gäddfiske och när vi så småningom kom ut på fjärden var vi rädda att vi skulle bomma totalt, inte ett hugg på 2 timmar. Efter en fika lossnade det när vi landade nr 1 utanför Pottnaholmarna. Därefter beslutade vi oss för att söka nya ställen på Sturkösidan. Detta var lyckat, Willy landade sin största gädda på ett nyfunnet ställe. Willy vann den interna familjetävlingen under lördagen med 4-3 i antal samt även störst gädda på 76 cm. Fisket på söndagen var trögt. Lågvatten, nästan bleke och besvärlig dimma men det kom lite hugg emellanåt för att hålla oss alerta. Jag lyckades få större gädda än Willy under söndagen med endast 1 cm  men Willy vann igen med flest gäddor i båten med 5-3. Det var kul och spännande att deltaga i gäddfestivalen 2010.  

Håkans gädda: 77 cm lång med en vikt på 3,4 kg

Willys gädda: 76 cm lång med en vikt av 3,4 kg. Jämnare kan det knappast bli i familjetävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s