Krokskada 6/4-2011

Ännu ett gäddpass bara för att det är så kul att fiska. Att fiska gädda med jerkspö är nog det som ligger högst upp på listan över roliga saker att göra.

Vi åkte över östra fjärden för att leta gäddor på sturkösidan denna kväll. Vi ankrade upp båten på lovartsidan i en grundvik med endast en halvmeters vattendjup. Här var det trögt kanske att vattnet var för grumligt eller att gäddorna var allmänt tröga. Vi flyttade oss till ännu en vik där det inte blåste på lika mycket och detta gav utdelning vi krokade snabbt varsin gädda på 3,7 kilo 81 cm lång och en tjock hona på 6,2 kilo och 90 cm lång. Men det var inte bara gäddorna som blev krokade, även jag fick känna på de sylvassa krokarna och blödde ymnigt från två av mina fingrar. Till råga på allt så fick jag en kraftig infektion i lillfingret och äter nu penicillin. Så kan det gå i jakten på drömgäddan.

 Jacken är djupa och det blöder kraftigt.

Härligt med en fin gädda i båten igen. Hon var en kort liten tjockis. 6,2 kilo med en längd av 90 cm. Även denna gädda triggades av en Bigbandit med tånglakefärg.

1 tanke på “Krokskada 6/4-2011

  1. Otur. Då blir det inget fredagsjärn om du tvingas käka pencilin. Idag gav sista isen upp i Norrköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s