Härlig fiskedag 17/4

Vi flyttade båten i går från Lyckebyån till bryggan vid våran stuga på Skällenäs. Givetvis passade vi på att fiska under turen,  5 st små gäddor fick vi upp.Det var kul när Viktor hörde av sig då han och kusinen från Norrköping var fiskesugna och ville mönsta på i Bustern för gäddfiske i östra skärgården under söndagen. De kom punktligt klockan åtta sedan körde vi på. Vi hade ganska dålig utdelning de första timmarna då vi tror att gäddorna hade börjat leka i de grundvikar som våra beten genomsökte. Efter samtal med två män från småland som också bara hade haft trögt fiske i grunvikar ändrade vi vår taktik och sökte upp kallare vatten längre ut i skärgården. Detta var ett lyckokast,  fina gäddor håvades upp för foto och vägning. Willy och Viktor hade ett makalöst dubbelhugg som vi lär komma ihåg framöver, två superfina gäddor strax under 5 kilo drillades samtidigt och låg sida vid sida i håven innan fotograferingen. Vi hade makalöst fiske under en timme men det blev inte tvåsiffrigt ”bara nio landades” . Alfons som var på besök från Norrköping lyckades också få upp en gädda på sin silverblå Bomber – det var han verkligen värd. Härligt väder, kul fiske och trevligt sällskap, det kan knappast bli bättre.

Hur ofta drillars två superfina gäddor samtidigt, Willy och Viktor är killarna som kan lura gäddorna till hugg.

Inte Karlskronas största gädda men även små krabater är roliga att fånga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s