Temperaturen ökar 19/4

Med det varma vädret stiger temperaturen förvånandsvärt snabbt i vattnet, snart är det dags för premiärdoppet.  På det varmaste stället vi var på i kväll var vattentemperaturen nästan 13 grader. Vi hade ingen direkt plan för kvällens fiske utan vi bara stannade och fiskade på nya ställen med olika förutsättningar. Fisket var ganska trögt och visst landade vi gäddor men bara små. Gemensamt för samliga hugg var att alla valde att hugga när vi tog hem betet snabbt, gäddorna var nästan som tokiga sommargäddor som hoppade och gjorde allt för att slita sig loss. Vi lyckades inte knäcka koden om var gammelgäddan stod denna afton men det var en bra snabbtur ändå.

Två filurer i närbild. Gäddan högg när jag tog hem betet sommarsnabbt utan jerkryck eller vevstopp. Så kan det vara i en vårvarm grundvik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s