Blåsigt 23/5

Efter resan från Stockholm var både Willy och jag lediga från skola och jobb. Vi passade på att sova några timmar längre än vanligt och var ute på den blåsiga fjärden vi halv elva ungefär. Det var svårt att hitta någon plats som kändes okey att fiska vid men vi provade oss fram och vi hade ett ganska bra fiske längs en stand kant som vi drev längs med i måttlig vind. Vi hade ganska många följare som var svårflörtade men efter en stunds nötande valde en långsmal gädda att kliva på för vägning, mätning och fotografering. Den visade sig vara stax under metern (97 cm) men vikten var inte mycket att hurra för, endast 5,5 kilo var gäddans matchvikt.

Gäddan har inte hunnit äta upp sig ännu.  Med en längd av 97 cm tycker jag att matchvikten skulle vara mera än 5,5 kilo. Plast-tånglaken högg gäddan glupsk på.

1 tanke på “Blåsigt 23/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s