Svenska Gäddklubbens ungdomsträff 21-22/5

Dagen hade kommit då det var dax att lära sig lite mera om gäddfiske samt träffa andra fiskesugna ungdomar mellan 13-18år. Lägret hölls i Rosersberg som ligger norr om Stockholm med fiske i Mälaren. Det var 20 förväntansfulla killar som kom till gäddfiskelägret tidigt på lördagsmorgonen. Efter en snabb incheckning på pensionatet gick killarna till båtarna för att bli uppdelade så att det var en guide och två ungdomar i varje båt. Många hoppades säkert på ett nytt PB. Fisket höll på till fem sedan var det middag och efter middagen lärde sig killarna att göra egna gäddspinnare.

Alla åt frukost vid sjutiden på söndagsmorgonen  för guiderna väntade vid båtarna vid åtta. Sedan nötte man på med undantag för snabb lunch i båtarna för att inte missa viktig fisketid. Enligt lägerchefen så hade killarna det trögaste fisket någonsin men det landades tre gäddor över metern (topp 112cm) och två på 99 cm. Willy fångade totalt 7 gäddor och den största var 87 cm, men det räckte inte till någon prisplacering. Vi hämtade Willy vi femtiden för att åka hem till Karlskrona. Han somnade efter tio minuter och sov i 40 mil då jag stannade för att tanka och äta korv i Statoilmacken i Mönstrås.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s