Nordliga vindar 4/7

Besviken kan man bli  när SMHI har rätt i sin prognos så det kom inte som någon överraskning då det var svaga nordliga vindar när vi klev upp ur sängen denna måndagsmorgon. Jag åkte och köpte morgonfrallor på Andréns bageri som alltid är lika goda, sedan gav vi oss ut på fjärden. Vi hade inga förväntningar alls. Det enda som oroade oss var om vi skulle bli nollade för första gången detta år. Så blev det inte- vi ankrade över ett tångbälte där vinden låg på och jag drog en snipa på första kastet. Vi fiskade av detta ställe och fisket var kanonkul det högg och skvätte i vattenytan mest hela tiden men det var bara smått. Sedan förflyttade vi oss och drev av en kant som också var lyckad. Willy plockade den största gäddan för dagen 80 cm lång och med en vikt stax över fyra kilo. Sedan av någon anledning så dog fisket ut totalt,  bara en gädda landades på över en timme.

 

 

Gäddan såg större ut i håven än vad den uppmätte på måttstocken. 80 cm lång med en tjock och fin mage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s