Supertrögt 6/7

Varmt och skönt väder trots att SMHI och tv-kanalerna påvisar något annat. Frukost, morgondopp vid bryggan och sedan var det bara att slappa och läsa senaste numret av ”Fiske för alla” som Willy prenumererar på. Vid fyratiden har vi för mycket fiskeabstinens i kroppen så jag greppar fisketrunken och traskar ner till båten. Det är lite vind – fast den är nordlig – så vi tror att det ska gå att få åtminstone ett par tre stycken gäddor. Tiden går och inga fiskar syns till så vi börjar bli nervösa att vi kommer att bomma i kväll. Plötslig utan förvarning så får Willy på en liten gädda men vi blir faktiskt jätteglada över detta. Nervositeten släpper så vi kan fiska mera avslappnat. Jag lyckas få en fin gädda i fyra kilos klassen som återsätts snabbt efter fotografering. Jag landar en stackare till som tyvärr har bitit så fel att vi beslutar att det är barmhärtigast att koka henne till katten.

 

Stark och fin sommargädda 76 cm lång med en matchvikt på 3,8 kilo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s