Väderomslag 23/7

Vi visste att det skulle bli väderomslag till det sämre men jag har aldrig varit med om att det syntes så tydligt. Vi var ganska långt ut i skärgården och vädret var fint och det var inte mycket vind. Vi ser tydligt att ovädersmolnet kommer mot oss med regn och blåst,  på ca tio minuter har vinden vänt och ökat till över 10 m/s och regnet öser över oss. Detta tyckte vi var häftigt. Vi fortsätter att fiska på läsidan av en ö och plötsligt kommer ett riktigt hugg. Jag tar hem gäddan lite försiktigt för jag kan se på ryggfenan som kommer i dagen att den är lite finare. Willy sköter om inhåvningen perfekt och betet lossnar av sig själv när fisken landas. Vi mäter upp gäddan till 92 cm och tar några fotografier. Gäddan  återsätts så snabbt som möjlig och den simmar  fint iväg mot friheten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Busvädret drog in över oss men vi fortsatte att fiska och det gav resultat. En gädda på 92 cm håvades in och mättes och fotograferades.

1 tanke på “Väderomslag 23/7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s