Next stop Lyckebyån 4/8

Det har varit varmt och skönt väder så det är riktigt hyfsade badtemperaturer här på Skällenäs. Jag tog på mig cyklopet och inspekterade undersidan av båten. Jag upptäckte att tulpanerna började få fäste på det omålade skrovet. Jag kom fram till att det minst jobbiga är att flytta båten till  Lyckebyån där tulpanerna inte frodas. Det passade bra att flytta båten och att  fiska lite under torsdagskvällen. Vi var lite trötta och loja och kanske inte riktigt taggade men vi ströfiskade på lite olika ställen utmed Tjurkö. Vi lyckades få fyra gäddor mellan ett och tre kilo, samtliga gäddor krokades av i vattenkanten utan att ta några bilder. Inom snar framtid måste Bustern upp ur vattnet för diverse underhållsarbeten och rentvättning av botten för att undvika onödig bränsleförbrukning. Ett tråkigt jobb men det är skönt att få båten i topptrim inför det kommande höstfisket.

Den gamla båtkyrkogården är lite mystisk och nästan lite kuslig, jag vet inte hur länge eller varför båtarna ligger och rostar sönder.

3 tankar på “Next stop Lyckebyån 4/8

  1. Det är sant. En arg gubbe som heter Olausson eller nåt liknande slog mig gav mig en stjärnsmäll helt utan förvaning. Detta var iofs 1987, så han har kanske lugnat sig lite nu.

  2. Den är underlig, det ryktas även att det är en ilsken man som vaktar dom. Detta vet jag inte om det är sant. Man finner denna plats emellan Herrgårdsviken och Hägnudden. Kör man sakta med båten utanför så kan man se båtkyrkogården. Det finns skrotade båtar från skärgårdstrafiken.
    Lycka till men var försiktig ryktet kan ju vara sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s